magicJack and MagicJack Plus Support, Reviews, FAQs and Hacks Forum Index magicJack and MagicJack Plus Support, Reviews, FAQs and Hacks
magicJack and magicJack Plus Unofficial Technical Support. Your Magic Jack and Magic Jack Plus phone service information resource
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Tomato Version of MJMD5 (aka mjproxy)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 
Post new topic   Reply to topic    magicJack and MagicJack Plus Support, Reviews, FAQs and Hacks Forum Index -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
richardtaur
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 17 Mar 2008
Posts: 123

PostPosted: Sat Mar 13, 2010 5:11 pm    Post subject: Reply with quote

Is there any tool for spoofing caller id for tomato version?
Back to top
View user's profile Send private message
Google
AdSense





PostPosted: Sat Mar 13, 2010 5:11 pm    Post subject: Magicjack support, tips, tricks, and hacks

Back to top
kuhntech
MagicJack Contributor


Joined: 15 Dec 2009
Posts: 63
Location: Chico, CA

PostPosted: Tue Mar 16, 2010 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

When I run the following command:

mjproxy 0.0.0.0 5070 vms3.sacramento.talk4free.com 5070 MJPassword

I get the error Network Address Invalid. This is what wireshark told me my proxy was. I also tried changing it to proxy01.sacramento and proxy01.chicago but it gives me the same error.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
crackerjack
Dan Should Pay Me


Joined: 16 Nov 2007
Posts: 784

PostPosted: Tue Mar 16, 2010 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

richardtaur wrote:
Is there any tool for spoofing caller id for tomato version?

Your caller-id is hard coded on the MJ server side. Spoofing hasn't worked from MJ since at least 18 months ago. Thanks to the knuckleheads who abused the secret.
_________________
Good Luck

CrackerJack

MagicJack Customer #73
MagicJack user since May 2007
MagicJack abuser since June 2007
"I gots mo' numbers than a Lotto machine!!!"
Back to top
View user's profile Send private message
richardtaur
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 17 Mar 2008
Posts: 123

PostPosted: Tue Mar 16, 2010 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

I see. ~_~
Back to top
View user's profile Send private message
richardtaur
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 17 Mar 2008
Posts: 123

PostPosted: Tue Mar 16, 2010 11:02 pm    Post subject: Reply with quote

kuhntech wrote:
When I run the following command:

mjproxy 0.0.0.0 5070 vms3.sacramento.talk4free.com 5070 MJPassword

I get the error Network Address Invalid. This is what wireshark told me my proxy was. I also tried changing it to proxy01.sacramento and proxy01.chicago but it gives me the same error.


I use
Code:
mjproxy 0.0.0.0 5070 proxy01.chicago.talk4free.com 5070 MJPassword
.
Back to top
View user's profile Send private message
xxxquandomxxx
MagicJack Newbie


Joined: 21 Apr 2010
Posts: 1

PostPosted: Wed Apr 21, 2010 5:36 am    Post subject: Reply with quote

Hey, I am so sorry if this question is stupid and noobie.
But..
I have been trying to figure out why would people install mjproxy on thier router? What does it do? In addition, why did OP install mjproxy on his/her WRT54GL? It doesn't even have a USB port, so you can't plug in the MJ and use VOIP without a computer, assuming that this is what mjproxy does in the first place.

---
Ohh dammit, I knew I asked a stupid question. I think I understand now. We need to buy an extra PAP2T-NA, connect it to the internet by using the mjproxy router, then add a phone to PAP2T-NA. I guess there is no such thing as buying a open source router with USB inputs and then connecting the MJ into that router via USB.

---
On second thought, I think I am wrong again. I now have no idea with what people with their routers, the PAP2T ATA, or their MJ. Can someone please enlighten me?
Back to top
View user's profile Send private message
richardtaur
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 17 Mar 2008
Posts: 123

PostPosted: Sat Apr 24, 2010 2:35 am    Post subject: Reply with quote

The router will run mjproxy, ATA will connect from router to MJ server through mjproxy on the router. So, you don't use MJ USB any more. All you need is a router with tomato firmware + mjproxy as service on the router and a ATA.
Back to top
View user's profile Send private message
tdbone1
magicJack Apprentice


Joined: 10 Feb 2010
Posts: 11

PostPosted: Fri Apr 30, 2010 9:03 am    Post subject: Reply with quote

ok here it goes

i have the magicjack service.

i put mjproxy on my wrt54gl v1.1 running latest eko dd-wrt
i did the command "mjproxy 0.0.0.0 5070 proxy01.minneapolis.talk4free.com 5070 PASSWORD"

and i have it saved in a startup script with a 'sleep 30' in front of it.

anyhow if i reboot router mjproxy works fine.
i can verify this by unplugging the usb magicjack device and by running xlite on the laptop with my magicjack SIP info entered into it.
i can then make and recieve calls.

OK Now here is my real problem.
i bought a PPC6800 and installed fring onto it.
i enter my SIP info into it but for the love of god it will not make or recieve calls.
it gets stuck on the SIP info screen after i enter it i hit ok but it never works.

can someone tell me another app to use instead of fring or help me get it working?

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
tdbone1
magicJack Apprentice


Joined: 10 Feb 2010
Posts: 11

PostPosted: Mon May 10, 2010 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

bump
Back to top
View user's profile Send private message
neo2121
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Jan 2008
Posts: 282

PostPosted: Mon May 10, 2010 9:39 pm    Post subject: Reply with quote

I don't think that there is a solution for windows smart phones, other than local wifi network and using MJMD5.

I guess Siphon could be ported but would need someone much better at development than I to dedicate the time to work on a release. Sorry for the bad news

**Update**
actually seems that you can use Google Android on HTC PPC6800 so just install android then install siphon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
crackerjack
Dan Should Pay Me


Joined: 16 Nov 2007
Posts: 784

PostPosted: Tue May 11, 2010 9:22 am    Post subject: Reply with quote

tdbone1 wrote:
ok here it goes

i have the magicjack service.

i put mjproxy on my wrt54gl v1.1 running latest eko dd-wrt
i did the command "mjproxy 0.0.0.0 5070 proxy01.minneapolis.talk4free.com 5070 PASSWORD"

and i have it saved in a startup script with a 'sleep 30' in front of it.

anyhow if i reboot router mjproxy works fine.
i can verify this by unplugging the usb magicjack device and by running xlite on the laptop with my magicjack SIP info entered into it.
i can then make and recieve calls.

OK Now here is my real problem.
i bought a PPC6800 and installed fring onto it.
i enter my SIP info into it but for the love of god it will not make or recieve calls.
it gets stuck on the SIP info screen after i enter it i hit ok but it never works.

can someone tell me another app to use instead of fring or help me get it working?

thanks

Hike on over to xda-developers.com and there are many posts containing solid info on employing generic sip/voip support files in WM5/6 compatible smartphones. You will even find a discussion group specific to your exact hardware but the info you need resides in the more generic forums. BTW, most of these solutions require 'unlocking' your phone but, again, the info is all laid out clearly and you will have access to a savvy crew who inhabit the threads.

Let us know how it goes
_________________
Good Luck

CrackerJack

MagicJack Customer #73
MagicJack user since May 2007
MagicJack abuser since June 2007
"I gots mo' numbers than a Lotto machine!!!"
Back to top
View user's profile Send private message
tdbone1
magicJack Apprentice


Joined: 10 Feb 2010
Posts: 11

PostPosted: Thu May 13, 2010 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

crackerjack:

im over on xda forums also

what exact forums/threads are you talking about?

yea my phone is already unlocked.


i will be trying android on my ppc 6800 soon.
i just need to get a good sd card.
Back to top
View user's profile Send private message
vzlarwpx
MagicJack Newbie


Joined: 04 Jul 2010
Posts: 5

PostPosted: Sun Jul 04, 2010 10:56 pm    Post subject: So close....yet so far! Reply with quote

Thank you so much....noetic1!!! You went the extra 1,000 miles with your post.

Here is my setup:

Internet-->SPA2102-->WRT54GSv1.1(Tomato 1.23)-->Laptop

SPA2102-WAN IP-comcast ip
SPA2102-LAN IP-192.168.0.1

WRT54G-WAN IP-192.168.0.2
WRT54G-LAN IP-192.168.1.1

Laptop-LAN DHCP IP-192.168.1.23

I was able to successfully load the mjproxy on my WRT router (I ran xlite on my laptop directing it to the router mjproxy and could make calls).

However, I can't get the SPA2102 to register, (I will need to learn how to attach screens here!)

NAT Keep Alive Dest: 192.168.1.1:5070
Proxy: 192.168.1.1:5070

Not much luck on the registration, can anyone help?

Thanks....
_________________
MJWAN2BXPRT
Back to top
View user's profile Send private message
nulland
magicJack Apprentice


Joined: 03 Nov 2008
Posts: 18
Location: Torrance, CA US

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 4:38 pm    Post subject: Re: So close....yet so far! Reply with quote

vzlarwpx wrote:

Here is my setup:

Internet-->SPA2102-->WRT54GSv1.1(Tomato 1.23)-->Laptop

SPA2102-WAN IP-comcast ip
SPA2102-LAN IP-192.168.0.1

WRT54G-WAN IP-192.168.0.2
WRT54G-LAN IP-192.168.1.1

Laptop-LAN DHCP IP-192.168.1.23



Place SPA2102 behind WRT54GS, put it in bridge mode with DHCP enabled, enable WAN access and then have it point to the router as the mjproxy server. Configuring the SPA 2102 as bridge between router and laptop will avoid double NAT. Laptop will still get its IP address from router, not from SPA2102. Setup:

Internet<--WRT54GS<--SPA2102<--Laptop

In bridge mode, webpage of SPA2102 is not accessible from LAN side, only from the WAN address which should be 192.168.1.x. So it's important to have access to WAN side enabled.

A better setup is to connect the SPA2102 and the Laptop to different ports of the router.

<--SPA2102
/
Internet<--WRT54GS
\
<--Laptop

In both setups, use the Internet (blue) port of the SPA2102 to connect to router. Hope this helps.
Back to top
View user's profile Send private message
vzlarwpx
MagicJack Newbie


Joined: 04 Jul 2010
Posts: 5

PostPosted: Tue Jul 06, 2010 9:15 pm    Post subject: SPA2102 --> better QOS before or after the WRT54G? Reply with quote

OK....thanks...will try your suggested configuration to see if I have any luck.

My mistake though, my laptop is wireless connected to the WRT54G

One question though, I read on one or two of the posts, that I recall, that you get much better QOS if you put the SPA2102 before the WRT54G instead of after....any truth to that? What is your experience?
_________________
MJWAN2BXPRT
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    magicJack and MagicJack Plus Support, Reviews, FAQs and Hacks Forum Index -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks All times are GMT - 4 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 4 of 6

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB Turbo Extended Edition © 2013, phpBB Group
magicJack and magicJack Plus are trademarks of magicJack LLP. This website is in no way affiliated, endorsed, or sponsored by magicJack LLP, and is an unofficial forum for consumers to openly communicate regarding their experiences with the magicJack products.